Понякога инфарктът протича с нетипични за него симптоми.  Най-често сърдечните

...
Понякога инфарктът протича с нетипични за него симптоми.  Най-често сърдечните
Коментари Харесай

Нетипичните признаци на инфаркт, които често пренебрегваме

Понякога инфарктът протича с нетипични за него признаци. 

Най-често сърдечните проблеми се демонстрират под формата на гръдна болежка, както и чувство за изтръпване или дискомфорт в лявата ръка, рамото, или челюстта.

Според статистиката типичната болежка (стягане в гърдите, прилепяне зад гръдната кост в региона на сърцето) се появява при почти 70% от пациентите. Това значи, че към една трета от случаите на инфаркт се развиват с атипична симптоматика и времето за оказване на здравна помощ е доста понижено.

В множеството случаи атипичните признаци се следят при хора над 60 години, както и при пациенти със захарен диабет и / или хипертония, които към този момент са страдали от инфаркт.

Най-често срещаният атипичен признак е задухът, който може да предизвика даже задушаване. Възможно да е протече с кашлица с розово пенливо отхрачване. Много постоянно тези признаци предхождат гръдната болежка или се появяват по едно и също време с нея.

Друг атипичен признак е " острият " стомах . Пациентът се оплаква от болки в стомаха, отичане, гадене, повръщане и диария - признаци, които са типични за храносмилателната система, а не за инфаркт.

При сърдечен удар телесната температура може да се увеличи - до 38-38,5 градуса по целзий.

Понякога се демонстрира комплекс от следните признаци:

главоболие
 Тези 6 признака предизвестяват за иден сърдечен удар Тези 6 признака предизвестяват за иден сърдечен удар
Сърдечните пристъпи пораждат, когато кръвоснабдяването на сърцето ненадейно спре. Това положение би трябвало да се лекува допустимо най-бързо...

виене на свят

гадене, повръщане

притъмняване пред очите

загуба на схващане

Тези признаците могат да отклонят вниманието от диагнозата сърдечен удар, което поражда подозрение за друго незабавно положение - изострен мозъчно-съдов случай (инсулт).
 Грешката при инфаркт, която се оказва съдбовна Грешката при инфаркт, която се оказва съдбовна
За страдание инфарктът постоянно приключва съдбовно. В случая е от извънредно значение какви дейности ще бъдат подхванати в първите минути...

Не са изключени и комбинирани варианти, в които класическите признаци се демонстрират в композиция с атипичните.

Инфаркт без болежка - допустимо ли е?

Това е по този начин наречената безболезнена форма на увреждане на миокарда. И в тази ситуация също забавя доста слагането на диагнозата и последващото лекуване.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР